Bliv din egen bedste ven

10 Tips til at blive din egen bedste ven

Kender du stemmen/ overjeg`et eller hvad du nu kalder det, eller du kan også tænker på ”Djævle Anders And” og ”engle Anders And” der sidder på hver sin skulder og taler til dig. ”Djævle Anders And” fortæller dig at du burde gøre, du kunne da også lige…kom nu ordner du lige det her så bliver xx glad…osv. ”Engle Anders And” mener du skal slappe af og lytte til hvad du har mest lyst til…men…..

Nu skal du ikke forstå det som om vi har en djævle inde i os, måske er det bedre at bruge udtrykkene den kommanderende og den rare. Det er op til dig hvad du kalder dem. Du har mulighed for at arbejde med at de to, så de kan blive mere enige om, hvordan du skal fungere på den mest kærlige måde.

Det samarbejde kan læres og du skal øve igen og igen, lige som når du træner for at dine muskler bliver stærkere, så skal hjernen også øve sig igen og igen, for hjernen er lidt doven, den vil helst det den kender og det den plejer.

Nogen gange er hjerne på overarbejde, det er som om både Anders And, Fætter Højben, Andersine And og Rip Rap og Rup er i gang derinde på en gang.

I løbet af en dag kan vi have 60.000 tanker.

Hel t Rolig…..

Her er 10 Tips ! til at blive en bedre ven med dig selv.

  1. Træk vejret helt ned i maven hold det medens du tæller til 4, pust ud…stop op og tæl til 4 igen inden du trækker vejret igen. Gentag det 4-5 gange eller indtil du føler dig rolig.
  2. Stop op og spørg dig selv; hvad har jeg brug for lige nu?
  3. Måske et lille hvil.
  4. Måske en gå tur i naturen.
  5. Så du skifter fokus, væk fra de mange tanker og istedet mærke kroppen
  6. Læg gerne en hånd på dit hjerte og mærk hvert slag
  7. Klap dig selv på skulderen for det du har nået i dag, uanset hvor meget det er.
  8. Gå på kompromis med ”de urimelige krav” du stiller dig selv.
  9. Gør noget der gør dig glad, gerne så du kommer til grine det er såååå healende….at grine 
  10. Lav en plan over de gode ting, dem der giver dig energi, hvornår du skal lave dem, så du hver dag giver dig noget egen omsorg og glæde

Vær din egen bedste ven!

Og tilgiv dig selv hvis du falder i og igen har gang i hele Anders And familien.

Ændring kræver træning, træning og træning og tålmodighed.

Tusinde af mennesker har prøvet det før dig og fået det meget bedre, så det skal nok også lykkedes for dig. Alt er som det skal være lige nu.

God fornøjelse