Hvad er cupping

Cupping foregår ved at “kopper” med undertryk placeres på meridianbaner eller muskler, der hvor du er øm. Huden smøres med en god olie, så kopperne kan trækkes hen over huden og massere de spændte muskler, uden at der slipper luft ind. Nogle steder kan kopperne få lov at sidde 5-15 minutter, så affaldsstoffer frigives og stagnationer løsnes.

Ved almindelig massage trykkes musklerne og vævet sammen. Ved cupping virker det helt modsat. Ved undertrykket udvides bindevævet, så blodcirkulation stimuleres.

Cupping stimulerer og styrker immunforsvaret. Det øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv. Cupping frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som depot for alle disse affaldsstoffer – øger udrensning.

Cupping er blevet brugt igennem flere tusinder år. Ikke kun i Kina men i store dele af verden. Mellemøsten, Asien og Europa. Selv i Danmark brugte man cupping på hospitalerne.

I takt med at den vestlige medicin kom stormende i det danske hospitalsvæsen, stoppede man med at bruge cupping på de danske hospitalerne.

Cupping er dog kommet stærkt tilbage på banen eftersom interessen for yoga, akupressur/akupunktur og østlig medicin har vakt danskernes interesse.

 

Cupping bruges til en lang række symptomer og lidelser. Oftest bruger man det til detoxing.

En cupping behandling er en indvendig rengøring i kroppen.

Vores bindevæv er affaldsdepot. Når affaldsstoffer og syre er bundet til vævet giver det stagnationer. Det kan lede til smerte, ubehag og ubalancer.

 

Få hjælp til 

 • muskelspændinger især nakke og ryg
 • Bulet, knoldet, ruflet hud på baller, lår og ben
 • Væske ophobninger
 • Hævelser
 • Tunge ben
 • Menstruationssmerter
 • Smerter i alle kroppens dele
 • Oppustet mave/ondt i maven
 • Forstoppelse
 • Stivhed i kroppen
 • Hovedpine/migræne
 • Svimmelhed
 • Træthed
 • Overvægt
 • Uren hud feks i ansigtet
 • og meget mere…

Læs en kunde oplevelse, længere nede 

Faktisk kan cupping også bruges kosmetisk. Om det er appelsin hud på låret, farveller-deller på arme eller om det er buler hist og pist- så gavner cupping i den grad.

Det er fordi at vakummet renser bindevævet og skaber en god blodcirkulation, tilfører ilt og næring til huden, muskler, organer og bindevævet. Dette resulterer i en rigtig smuk og blød hud.

Hyppig anvendt i sportsverden

Flere sportsudøvere har fundet ud af at cupping, kan forbedre deres restitutionstid, præstation og styrke. Styrken øges efter endt behandling. Dette kan medføre at restitutionstiden bliver forkortet, og udholdenhed forbedret.

Mærkerne efterfølgende kan sladre om kroppens tilstand. Når der er affaldsstoffer i bindevævet stagnerer blodet og bliver mørkt fordi det ikke bliver iltet.

Når kroppen bliver cuppet bliver mærkerne røde fordi det stagneret blod bliver trukket til overfladen gennem det vakuum cupperne skaber.

Hvis du eksempelvis cupper i et område, hvor bindevævet er sundt, vil der kun blive et lyserødt mærke, som vil forsvinde forholdsvis hurtigt igen. Hvis du cupper et sted, der er stagneret energi kan mærkerne være lilla og nærmest sorte.

Selvom mærkerne ser ret dramatiske ud, er det ganske ufarligt. De er gode til at fortælle nøjagtig hvor på kroppen, der skal bruges noget energi.

En kunde oplevelse

Du skriver det kan hjælpe mod overvægt. Hvordan hjælper? Jeg er træt, Jeg har ingen energi, væske i benene, oppustet: Tror du det er noget cupping behandling kan hjælpe mig med?
 
Det hjælper fordi cupperne bliver sat på medianbanerne og direkte på “fedtet” feks på milt medianbanan som kan hjælpe til at regulere på appetitten.
Derved sker der en udrensning og kroppen finder en balance igen i energierne.
 
 
 
En anden skøn kvinde, valgte at komme til en Healings session med cupping.
Hvor hun fortalte at hun havde haft et meget stresset år i og kroppen var træt og belastet, på mange områder.
 
4 dage senere:
Jeg har det fint, men stadig træt.
Men nu sover jeg rigtig godt om natten, så det går fremad.
Sover med det samme, mange år siden det er prøvet sidst.
Min blære har fået det meget bedre.
Føler nu, at jeg kan tømme den ordentlig
Og ikke behøver at løbe på toilettet,rigtig mange gange i løbet af en dag mere.
Så det et snart den bedste gevinst ved det.

Meridianbaner

Meridianbaner er energibaner der løber i kroppen og forbinder den. De har en kæmpe betydning for hvordan vi går og har det, de fordeler energien i vores krop. Hvert organ har en meridian tilknyttet og den er forbundet til forskellige energimæssige faktorer. Muskler, sanseorganer, krops-væsker, lyde, følelser, tidspunkter mm.

Hvis der er en ubalance/ blokering i energistrømmen kan det vise sig som smerter, uro, spændinger osv. langs meridianbanen.

Meridianmassagen med cupping har til formål at løsne de blokeringer der er ved at behandle de muskler der er tilkoblet – så energien igen kan flyde frit.

Akupressur

Akupressur er næsten det samme som akupunktur- dog uden nåle. I akupressuren bruger jeg mine hænder gennem strøg, tryk, greb til at massere på kroppens meridianer og akupunktur punkter.

Jeg bruger fingre, knoer, tomler og gerne healing til at påvirke de pågældende punkter. Jeg arbejder ud fra kroppens meridianbaner.

Meridianbaner er energitråde der løber gennem hele kroppen. Er der blokeringer eller ubalancer kan disse oprettes ved at sende energi gennem tryk. Akupressur er en meget effektiv behandlingsform.  Hvert organ har en meridian tilknyttet og den er forbundet til forskellige energiemæssig faktorer. Muskler, sanseorganer, krops-væsker, lyde, følelser, tidspunkter mm. Vi kan sammen spore os ind på hvor ubalancer er og behandle.. akupressur er helt uden sammenligning så powerfuldt et værktøj og jeg er meget glad for at bruge det i mine behandlinger.

Det kan løsne op for spændte muskler, hovedpine, fordøjelses problemer, angst, tristhed, vrede, træthed, smerter, psykiske lidelser og alt muligt andet. Der er ikke grænser for hvad akupressur kan gøre af forskelle. Mit tryk understøtter kroppens naturlige proces. det er vigtigt at vide at jeg ikke kan gøre skade på kroppen eller manipulere- kun støtte.

Jeg vil efter endt behandling altid rådgive og vise punkter du kan bruge hjemme for at understøtte den proces vi har sat gang i.

Ved en behandling ligger du trygt under et tæppe på min briks og jeg trykker og healer forskellige steder på din krop med mine hænder.

Når cupping frarådes

I en cupping behandling frigives affaldsstoffer.

Det kræver et sundt system for at kunne holde til udrensningen. Der er grupper af mennesker, der frarådes at cuppe:

 • Blødere
 • Diskoprolaps (på selve prolapsen)
 • Cancer patienter
 • Ammende
 • Personer, der får blodfortyndende medicin
 • Svækkede, ældre mennesker
 • Ny opererede
 • Folk, der har haft en blodprop

Blødere har større chancer for at få indre blødninger.

Diskoprolaps er der ikke dokumenteret effekt på. Men vores formodning er at det er usundt at cuppe på området men gerne må cuppe de andre led og muskler.

Ved ammende personer handler det om at alle affaldsstofferne kommer ud og også i mælken. Så det er en temperament sag om klienten ønsker behandlingen.

Find Priser her