Hvad er cupping

Cupping foregår ved at “kopper” med undertryk placeres på meridianbaner eller muskler, der hvor du er øm. Huden smøres med en god olie, så kopperne kan trækkes hen over huden og massere de spændte muskler, uden at der slipper luft ind. Nogle steder kan kopperne få lov at sidde 5-15 minutter, så affaldsstoffer frigives og stagnationer løsnes.

Ved almindelig massage trykkes musklerne og vævet sammen. Ved cupping virker det helt modsat. Ved undertrykket udvides bindevævet, så blodcirkulation stimuleres.

Cupping stimulerer og styrker immunforsvaret. Det øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv. Cupping frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som depot for alle disse affaldsstoffer – øger udrensning.

Cupping er blevet brugt igennem flere tusinder år. Ikke kun i Kina men i store dele af verden. Mellemøsten, Asien og Europa. Selv i Danmark brugte man cupping på hospitalerne.

I takt med at den vestlige medicin kom stormende i det danske hospitalsvæsen, stoppede man med at bruge cupping på de danske hospitalerne.

Cupping er dog kommet stærkt tilbage på banen eftersom interessen for yoga, akupressur/akupunktur og østlig medicin har vakt danskernes interesse.

En kunde oplevelse

 
Jeg har fået en bivirkning af at få cupping, sagde en ung skøn kvinde til mig, da hun kom 2. gang til behandling hos mig;
Jeg er ikke forstoppet mere, har nu afføring hver dag, hvor der før, var hver anden dag. En meget positiv bivirkning
 
Nu har hun været til behandling 4 gange og fortæller;
Jeg er ikke så træt og anspændt, og føler så meget uro i kroppen mere.
Kun lidt uro, men jeg er meget opmærksom på, hvad jeg byder mig selv. 
Jeg kan faktisk være fyldt med energi nu, smiler hun og fortæller om weekendens bagværk.
Den unge skønne kvinde ville gerne være anonym.
Fuld respekt for det

 

Hvad bruges cupping til?

Cupping bruges til en lang række symptomer og lidelser. Oftest bruger man det til detoxing.

En cupping behandling er en indvendig rengøring i kroppen.

Vores bindevæv er affaldsdepot. Når affaldsstoffer og syre er bundet til vævet giver det stagnationer. Det kan lede til smerte, ubehag og ubalancer.

Nogle af de ting vi har gode erfaringer med ved cupping er:

 

 • Bulet, knoldet, ruflet hud på baller, lår og ben
 • Væske ophobninger
 • Hævelser
 • Tunge ben
 • Menstruationssmerter
 • Smerter i alle kroppens dele
 • Oppustet mave/ondt i maven
 • Forstoppelse
 • Stivhed i kroppen
 • Hovedpine/migræne
 • Svimmelhed
 • Træthed
 • Overvægt
 • Uren hud
 • og meget mere…

Læs en kunde oplevelse mere, længere nede 

Faktisk kan cupping også bruges kosmetisk. Om det er appelsin hud på låret, farveller-deller på arme eller om det er buler hist og pist- så gavner cupping i den grad.

Det er fordi at vakummet renser bindevævet og skaber en god blodcirkulation, tilfører ilt og næring til huden, muskler, organer og bindevævet. Dette resulterer i en rigtig smuk og blød hud.

Det er årsagen til at vi ser flere kendisser på den røde løber men de fine pletter.

Flere sportsudøvere har fundet ud af at cupping kan forbedre deres restitutionstid, præstation og styrke. Styrken øges efter endt behandling. Dette kan medføre at restitutionstiden bliver forkortet og udholdenhed forbedret.

Mærkerne efterfølgende kan sladre om kroppens tilstand. Når der er affaldsstoffer i bindevævet stagnerer blodet og bliver mørkt fordi det ikke bliver iltet.

Når kroppen bliver cuppet bliver mærkerne røde fordi det stagneret blod bliver trukket til overfladen gennem det vakuum cupperne skaber.

Hvis du eksempelvis cupper i et område, hvor bindevævet er sundt, vil der kun blive et lyserødt mærke, som vil forsvinde forholdsvis hurtigt igen. Hvis du cupper et sted, der er stagneret energi kan mærkerne være lilla og nærmest sorte.

Selvom mærkerne ser ret dramatiske ud, er det ganske ufarligt. De er gode til at fortælle nøjagtig hvor på kroppen, der skal bruges noget energi.

En kunde oplevelse

Du skriver det kan hjælpe mod overvægt. Hvordan hjælper? Jeg er træt, Jeg har ingen energi, væske i benene, oppustet: Tror du det er noget cupping behandling kan hjælpe mig med?
 
Det hjælper fordi cupperne bliver sat på medianbanerne og direkte på “fedtet” feks på milt medianbanan som kan hjælpe til at regulere på appetitten.
Derved sker der en udrensning og kroppen finder en balance igen i energierne.
Der skal nok flere behandlinger til.
 
Dette er  fra en Messenger dialog, mellem mig og en skøn kvinde (jeg har fået lov at dele vores kommunikation)
Den skønne kvinde, valgte at komme til en Healings session med cupping.
Hvor hun fortalte at hun havde haft et meget stresset år i 2020 og kroppen var træt og belastet, på mange områder.
 
4 dage senere:
Jeg har det fint, men stadig træt.
Men nu sover jeg rigtig godt om natten, så det går fremad.
Sover med det samme, mange år siden det er prøvet sidst.
Min blære har fået det meget bedre.
Føler nu at jeg kan tømme den ordentlig
Og ikke behøver at løbe på toilettet rigtig mange gange i løbet af en dag mere.
Så det et snart den bedste gevinst ved det.

Meridianbaner

Meridianbaner er energibaner der løber i kroppen og forbinder den. De har en kæmpe betydning for hvordan vi går og har det, de fordeler energien i vores krop. Hvert organ har en meridian tilknyttet og den er forbundet til forskellige energimæssige faktorer. Muskler, sanseorganer, krops-væsker, lyde, følelser, tidspunkter mm.

Hvis der er en ubalance/ blokering i energistrømmen kan det vise sig som smerter, uro, spændinger osv. langs meridianbanen.

Meridianmassagen med cupping har til formål at løsne de blokeringer der er ved at behandle de muskler der er tilkoblet – så energien igen kan flyde frit.

Akupressur

Akupressur er næsten det samme som akupunktur- dog uden nåle. I akupressuren bruger jeg mine hænder gennem strøg, tryk, greb til at massere på kroppens meridianer og akupunktur punkter.

Jeg bruger fingre, knoer, tomler og evt. albuer til at påvirke de pågældende punkter. Jeg arbejder ud fra kroppens meridianbaner.

Meridianbaner er energitråde der løber gennem hele kroppen. Er der blokeringer eller ubalancer kan disse oprettes ved at sende energi gennem tryk. Akupressur er en meget effektiv behandlingsform.  Hvert organ har en meridian tilknyttet og den er forbundet til forskellige energiemæssig faktorer. Muskler, sanseorganer, krops-væsker, lyde, følelser, tidspunkter mm. Vi kan sammen spore os ind på hvor ubalancer er og behandle.. akupressur er helt uden sammenligning så powerfuldt et værktøj og jeg er meget glad for at bruge det i mine behandlinger.

Det kan løsne op for spændte muskler, hovedpine, fordøjelses problemer, angst, tristhed, vrede, træthed, smerter, psykiske lidelser og alt muligt andet. Der er ikke grænser for hvad akupressur kan gøre af forskelle. Mit tryk understøtter kroppens naturlige proces. det er vigtigt at vide at jeg ikke kan gøre skade på kroppen eller manipulere- kun støtte.

Jeg vil efter endt behandling altid rådgive og vise punkter du kan bruge hjemme for at understøtte den proces vi har sat gang i.

Ved en behandling ligger du trygt under et tæppe på min briks og jeg trykker og healer forskellige steder på din krop med mine hænder.

Når cupping frarådes

I en cupping behandling frigives affaldsstoffer.

Det kræver et sundt system for at kunne holde til udrensningen. Der er grupper af mennesker, der frarådes at cuppe:

 • Blødere
 • Diskoprolaps (på selve prolapsen)
 • Cancer patienter
 • Ammende
 • Personer, der får blodfortyndende medicin
 • Svækkede, ældre mennesker
 • Ny opererede
 • Folk, der har haft en blodprop

Blødere har større chancer for at få indre blødninger.

Diskoprolaps er der ikke dokumenteret effekt på. Men vores formodning er at det er usundt at cuppe på området men gerne må cuppe de andre led og muskler.

Ved ammende personer handler det om at alle affaldsstofferne kommer ud og også i mælken. Så det er en temperament sag om klienten ønsker behandlingen.

Find Priser her