Er du godt til at mediterer hver dag ?


Det er ikke for at du skal få dårlig samvittighed jeg spørger, endelig ikke!

For det er ligesom når man vil ændre på kosten eller motion…det handler om at skulle få nye vaner…..eller ritualer så du gør det nye helt naturlig, og når du mærker at der mangler noget, du ikke har fået lavet, så gælder det om at  beslutte sig for, at selv om jeg falder af hesten, vil jeg sætte mig kærlig op på den igen, det siges at det tager 21 dage for at indføre nye vaner, så hold ud….

Undgå at slå dig selv i hovedet…. vrede mod dig selv, kan give spændinger og smerter i kroppen og hjælper dig ikke op på hesten igen… TILGIV dig selv, du er kun et mennesker der gerne vil leve så godt som mulig, regner jeg med…smiler

Start med at mediterer få minutter og øg tiden…om du lytter til en guidet meditation eller selv mediterer giver samme resultat.

Her kommer GAVEN du giver dig selv:

Gaven ved at praktiserer meditation daglig, er at din kreativitet bliver boostet, du har nemmere ved at koncentrere dig og være nærværende.

Du lærer også at lytte mere til dig selv og vil derfor være i stand til at fange kroppens stress signaler tidligere, end du ellers ville have gjort det. Men helt konkret hæmmer meditation samtiddig mængden af stress hormoner i kroppen og gør den mere modstandsdygtig overfor stress påvirkninger.Du bliver simpelhen bedre til at håndtere det press, du bliver udsat for.

Meditation virker på kroppen som en opladning af et fladt batteri. At slippe tankemylder og stress – alt det der ellers dræner i hverdagen – giver i sig selv luft, fornyet energi og overskud. Og lad dig ikke narre af, at du måske i første omgang synes, at du bliver mere træt, når du mediterer. Det skyldes, at du bliver bedre til at mærke dig selv. Meditation lærer dig nemlig at mærke og lytte til din krop og giver dig bedre fornemmelse for dit energiniveau. Fordelen er, at du bedre kan give dig selv, hvad du har brug for – f.eks en tidlig aften i dynerne, når energien er i bund.

Så der er mange gode grunde til at give sig selv et lille pusterum fra hverdagen med en meditation.