Havet som terapi

Jeg har været heldig at blive kontaktet af nogle søde piger som havde fundet et opslag på facebook som jeg havde lagt ind. Læs med her hvad de ville;

Hej Lis W. Sønnichsen,

Vi hedder Freyja og Eunice og går i 3.g på Christianshavns Gymnasium. Som en del af vores sidste år i gymnasiet, skal vi lave et skoleprojekt (AT), og til dette projekt har vi valgt emnet “Havet som terapi”. Til projektet vil vi rigtig gerne inddrage et interview af én der finder havet terapeutisk. Efter lidt søgning faldt vi over din inspirerende facebook side og fandt et opslag fra oktober, hvor du nævnte, hvordan havet kunne bruges terapeutisk og healende, og det syntes vi lød super spændende! Derfor vil vi høre om der er mulighed for, at vi kan lave et lille interview med dig over mail eller telefon omkring hvorfor og hvordan du finder havet terapeutisk.

Håber at høre fra dig

Mange hilsner

Freyja Grubb og Eunice Christiansen-Omondi

Jeg ville rigtig gerne svare dem og det var også til gavn for mig selv lige at tænke igennem hvad havet og naturen gør for os mennesker. Herunder svarer jeg på deres spørgsmål, Læs med om du måske kender til de virkninger eller måske har lyst til at afprøve dem.

Præsentation af dig;

Jeg er uddannet Livsforvandler dvs. coach og healer, samt har erfaring med shamanisme; vores sjæl og hjerte åbnes ved kontakten med naturen.

Gør havet noget ved dig? Jeg svare ud fra at jeg er alene ved havet eller sammen med mennesker som har samme intentioner som mig.


Havet hjælper mig til at understøtte mine følelser eller ændre dem, alt efter hvad jeg har brug for.

Får du nogle følelser eller kommer i en bestem sindsstemning, når du er i eller ved havet?

Jeg bliver oftest afslappet og får lyst til at åbne op for mine følelser.

Hvad giver havet dig? (Hvad får du ud af havet)

Havet kan både ruske og vugge mig. Ruske op i mig, hvis jeg har brug for at komme videre i mit liv, måske har jeg tilbageholdt at gøre noget, jeg rigtig gerne vil, men ikke har kunne finde modet, til at gøre noget ved det.

Det kan også forløse vrede eller angst, ved at skrige eller råbe af dine lungers fulde kraft, ofte efterfulgt af latter, som også er meget forløsende og forvandlende.

Det er også meget smuk at synge eller lave lyde ved havet, med intentionen om at ære havet.

Lyden af et stille hav, kan have en beroligende virkning, hvis jeg søger trøst.

Hvorfor anbefaler du, at bruge havet terapeutisk? 

Jeg anbefaler at bruge havet terapeutisk, fordi vi mennesker kommer nærmere os selv, når vi er i naturen. Vi lever i en verden hvor alting går hurtig og vi let bliver afledet af diverse gøremål og sociale medier. Derved er vi ikke så meget i ro og kontakt til os selv, hvor vi kan lytte ind i vores hjerte, i kontakten med hjertet mærker vi og får viden om hvad der er bedst for os. Vores hjerne kan tænke de vildeste tanker som kan gøre os bekymrede, vrede, misundelige, få os til at føle skyld og skam.

Når vi vælger at tage til havet eller et andet sted i naturen, vælger vi os selv til, og fravælger alt andet støj. Havet/naturen er med til at få os til at være i nuet. Når vi er i nuet er vi ikke bange for fremtiden eller fortryder fortiden. Men står stærkere i os selv, bare ved at være. Det giver en følelse af frihed er det en af de bedste følelser synes jeg. Frihed glæde og indre fred hænger sammen for mig.

Hej Lis 

Tusinde tusinde tak for hjælpen, det er helt klart nogle svar vi kan bruge!

Mange hilsner 

Freyja og Eunice